Saturday, 31 December 2011

Contest Blog Paling Meletup By Qeila & Miyn

INI ENTRI MELEKAT!
SCROLL DOWN UTK ENTRI BARU


hai guys! harini qila nk wt contest la... boring cngt.. hrp2 contest ni, rmai org join...... ni banner contest tu..



::: Syarat-Syarat :::

1. Wajib follow blog Qila & Miyn

2. Wajib like page Qila & Miyn

3. Lelaki & Perempuan sahaja.

4. Buat satu entry simple tentang contest ni & linkkan banner di atas dengan url blog yang korang terjah sekarang ni.

5. Letak banner di atas tau !

6. Korang msti buat satu sticky post tentang perniagaan JCS selama 3 minggu..*WAJIB

7. Letak link entry korang kat kotak komen blog yang korang tengah lawat sekarang ni.

8. Contest akan terbatal sekiranya peserta kurang daripada 10 orang. So, ajaklah kawan-kawan ye!

9. Korang mesti letak blog Qeila & Miyn kat Bloglist korang .. *WAJIB

10. Korang mesti like page JCS.. http://www.facebook.com/jcsenterprise?ref=ts

Memenuhi syarat-syarat ? Jom Sertai contest ni !

Senarai Hadiah Di SINI !

Tarikh Tutup 31 Dis 2011




Senarai Peserta



1. http://gadiskidalstory.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup-by-syahmina.html

2. http://anachoyie.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup-by-qeila.html

3. http://dhiaadawiyah.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup-by-qiela.html

4. http://ceritacahaya.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup-by-qeila.html

5. http://sayasukapink.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup.html

6. http://cikfafasweet98.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup-by-qila.html

7. http://balqisjamil.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup-by-qeila.html

8. http://myfullnameishusna.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup-by-qeila.html

9. http://dekralovato.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletop.html

10. http://peminatdomochan.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup.html

11. http://kamila-zaharah.blogspot.com/2011/12/ape-nak-buat-ayat-ni.html

12. http://mylifestory-anieys.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup-by-aqilah.html

13. http://inikisahgadispink.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup.html

14. http://fazleenkamarudin.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup-by-qeila.html



15. http://si-gadis-kechik.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-meletup-by-qiela_30.html



**Kalau xde, bgtahu!

Header 4 Ana



http://2.bp.blogspot.com/--_KvB2v1MUo/Tv3jbq4tspI/AAAAAAAABCA/HsRHAMWAIp0/s1600/hader+ana3.png


http://4.bp.blogspot.com/-sHcOU-A44v4/Tv3jdABrk_I/AAAAAAAABCI/dKGXajHRfKk/s1600/hader+ana4.png


http://1.bp.blogspot.com/-356lhXSgKEI/Tv3jeaB-bvI/AAAAAAAABCQ/CmReVF1Yhmc/s1600/hader+ana.png

Friday, 30 December 2011

Freebies: Header Part 1


http://1.bp.blogspot.com/-JdTE4p7v2JM/Tv3c5tAFQFI/AAAAAAAABBM/cgS_Fvgtue0/s1600/Untitled-1.png


http://4.bp.blogspot.com/-aX0MaqMXiN4/Tv3c7SFlWJI/AAAAAAAABBU/UJK0G3bGarw/s1600/Untitled-2.png


http://1.bp.blogspot.com/-JHToHbCrTJQ/Tv3c8o2uIDI/AAAAAAAABBc/x2SRtIpzU8Q/s1600/Untitled-3.png


http://2.bp.blogspot.com/-astCcj7k72c/Tv3c94X3M0I/AAAAAAAABBk/B1re882guBI/s1600/Untitled-4.png


http://1.bp.blogspot.com/-V6MJ9_gYbXU/Tv3c_AYnWHI/AAAAAAAABBs/iw_7cDzxZqY/s1600/Untitled-5.png

Sepotong Sajak Untuk Sahabat

Mungkin waktu kan terus berlalu, membawa buih-buih pergi menjauh.
Dan manusia hanyalah butir pasir berserak di hamparan zaman, yang mengikuti kemana angin takdir berhembus.
Dan mungkin waktu melapukkan batu, membuat besi menjadi karat; Mengubah dunia menjadi tidak seperti yang kita kira dan angankan.
Walau sungguh pun waktu berkuasa, persahabatan sejati takkan mudah pudar olehnya.

Akan kenangan saat mimpi-mimpi bersemi semerbak, dan akan kenangan saat mimpi-mimpi terhempas berkeping di jalan berlubang kehidupan -- dan kau ada di sana sebagai sahabat yang memahami segala keluh kesah.
Atas kebaikan yang mungkin tidak kau sadari, oleh sekedar canda yang membuat hidup ini lebih memiliki arti; menjauhkan rasa nyeri sedari.

Dan sahabat, jika apa yang kita miliki memang persahabatan yang tulus, maka ada tali silaturahmi yang mesti kita jaga.
Walau jarak merenggangkan ikatan, dan harapan-harapan membawa kita berlayar ke negeri-negeri asing; ketahuilah bahwa ada seorang sahabat yang akan membantumu jika engkau membutuhkannya.

Kado ini tak lebih berharga ketimbang kebaikanmu selama ini. Hanya sekeping tanda mata agar kau tak lupa, bahwa ada – ada bahagia untuk menjadi seorang saudara.

Khas Untukmu, Sahabat

Credit to : Mr. Google

Puisi Cantik untuk para Sahabat
Puisi tercipta dari romantika kehidupan Dan jadi kilas balik untuk kehidupan bacalah untuk direnungkan……
Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup, pintu yang lain dibukakan Tetapi acapkali kita terpaku terutama pada pintu yang tertutup, Sehingga tidak melihat pintu lain yang dibukakan untuk kita
Sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya Tetapi sungguh benar pula bahwa kita tidak tahu apa yang belum pernah kita miliki sampai kita mendapatkannya
Semoga kamu mendapatkan kebahagiaan yang cukup untuk membuatmu baik hati cobaan yang cukup untuk membuatmu kuat. Kesedihan yang cukup untuk membuatmu manusiawi. Pengharapan yang cukup untuk membuatmu bahagia. Dan uang yang cukup untuk membeli segalanya
Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu dam mendapati pada akhirnya bahwa tidak demikian adanya dan kamu harus melepaskannya Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dengan beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat,
Kebahagiaan tersedia bagi mereka yang menangis, mereka yang disakiti hatinya, mereka yang mencari dan mereka yang mencoba Karena hanya mereka itulah yang menghargai pentingnya orang-orang yang pernah hadir dalam hidup mereka.!!!
Hanya perlu waktu semenit untuk menaksir seseorang Sejam untuk menyukai seseorang Sehari untuk mencintai seseorang Tetapi Diperlukan waktu seumur hidup untuk melupakan seseorang
Pandanglah segala sesuatu dari kacamata orang lain. Apabila hal itu menyakitkan hatimu, sangat mungkin hal itu menyakitkan hati orang lain pula.
Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya
Jangan tertarik kepada seseorang karena parasnya, sebab keelokan paras dapat menyesatkan. Jangan pula tertarik kepada kekayaannya karena kekayaan dapat musnah Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuat kamu tersenyum, karena hanya senyum yang dapat membuat hari-hari yang gelap menjadi cerah.
Sahabat terbaik adalah dia yang dapat duduk berayun-ayun di beranda bersamamu, tanpa mengucapkan sepatah katapun, dan kemudian kamu meninggalkannya dengan perasaan telah bercakap-cakap lama dengannya

Sekajap Masa Berlalu!

hai n assalamualaikum.. cuti sekolah 1 bulan jee.. start cuti.. mmg seronok.. tngguh2 beli baju skolah.. tup2.. lg 3 hari nk bkk skolah.. jd kelam kabut.. wuwuuu.. hehe.. esok seppu nk dtg umah.. excited la nih.. haha... that's all...

*Sorry entri teralu pendek

Wednesday, 28 December 2011

Miyn!


Header For Az



http://1.bp.blogspot.com/-aknPBVRgmww/Tvsg5msFobI/AAAAAAAABAg/AEr4R6vpa4c/s1600/header+az.png

oke tak? kalau xoke, inform di fb 

Header For Miyn


http://2.bp.blogspot.com/-jCYB3n0UKXQ/TvsdzBaQ5lI/AAAAAAAABAU/pA9qbxBvY2M/s1600/headermiyn.png

Kalau xpuas hati, bgtahu sy kt facebook 

Tuesday, 27 December 2011

Freebies: Assalamualaikum

hai.. qila murah hati harini.. haha.. tpi, cket je.. hehe.. tk nk membebel pnjng2.. nak .. hamek...


http://i.imgur.com/smP8v.png


http://i.imgur.com/9SXaK.png 


http://i.imgur.com/bvnmc.png 

Buruk? sorry...! dah amek tu, jgn luper komen plak eh? huhuhu 

Contest Blog Paling Chumil by Ifi & Miyn


Qila Join Contest Miyn
Qila tag::



**Harap miyn dpt maafkan qila

Contest Wonderful Blog



Senarai Hadiah Contest Blog Paling Meletup

hai.. ni dia list hadiah.. aku akui mmg hadiah dia tk meletup kabab00m... ni... dulu... skang qila tngah cri sponsor.. korang join la iye.. qila hrp sgt.. nnt ade pape hadiah laen.. qila update.. n qila gtaw korangg... erm... ni dulu tau! jgn tetibe penyertaan awak nak dibatalkan pulak eh.. cdehh22.... okelah.. sob...sob...


1st Prize...

    


Short Skirt | Inner Bawal | Header

2nd Prize


 

   Satin Fever   | Vintage Necklace

3rd Prize


 

Inner Neck Lycra | Inner Bawal 

Saguhati 





Vintage Necklace | Header


Monday, 26 December 2011

Tutorial: Hilangkan Nav Bar

hai! td ade org request wt tutor ni.. xcaye? ni buktinyeee

Dah caye.. haa... ikut step2 di bawah...

Step1

Dashboard>Design>Edit HTML>Tick Expand Widget

Step 2

Cari Kod Di bawah:

/* Variable definitions
Step 3

Dah jumpe, pastu copy kod ni

#navbar-iframe {
display: none !important;
}

Step 4

Paste bwh kod step 2 td kay..

Step 5

Preview.. kalau xde pape eror, save! 

Header For Anis


http://3.bp.blogspot.com/-iSUB1j9l0qc/TvgEJhrmKXI/AAAAAAAAA-s/XQDxkva7CFI/s1600/anis2.png


http://2.bp.blogspot.com/-gVi7WAUTBgo/TvgEL0sGqpI/AAAAAAAAA-0/jqmFSl7lVT0/s1600/anis1.png

Header For Lolyta


http://4.bp.blogspot.com/-Qrtt25uQ1e8/Tvf5d3VvsAI/AAAAAAAAA-Q/8ybJitElECQ/s1600/lolyta3.png


http://4.bp.blogspot.com/-3RlTT5rmiOs/Tvf5f5lvdvI/AAAAAAAAA-Y/rF5j-x0I6PI/s1600/lolyta1.png


http://2.bp.blogspot.com/-_1_uS4DFmvo/Tvf5h7Gw8II/AAAAAAAAA-g/OmwgPPis96o/s1600/lolyta2.png
Guna url yg saye bg ye! law tk nnty  jd kecik! hope awak suka lolyta!

Header For Ana Isna

Bnyk ni!!! mcm mne dgn yg ini::


http://3.bp.blogspot.com/-TWeHsh3eSHw/TvfyPBmRScI/AAAAAAAAA9s/7G54CdAGInU/s1600/anaisnah4.png

klu yg ini plak:::


http://1.bp.blogspot.com/-V3z4IgsAVF4/TvfyRMvmseI/AAAAAAAAA90/vFXqerqTsQw/s1600/anaisnah1.png
yang ni???


http://4.bp.blogspot.com/-I3bOm4zvLiU/TvfyS3f7waI/AAAAAAAAA98/_fLKVe_brgM/s1600/anaisnah2.png
yg ni cmne??


http://1.bp.blogspot.com/-cgjWPlhp9aY/TvfyUfdmy4I/AAAAAAAAA-E/pfXHa2vjKAY/s1600/anaisnah3.png

hrp awak suka! klau nk tukar pape, inform sye d fb..

*Guna url yg sye bg,, klau tak nnty dia jd kecik!