Wednesday, 26 October 2011

Contest Blogku Menawan Kalbu By Askar Pink & Amalina

Syarat-syarat:

 WAJIB follow blog ASKAR PINK dan AMALINA LAND.
 Warganegara Malaysia.
 Tidak kira jantina, tapi hanya LELAKI dan PEREMPUAN.
 Letak tajuk contest : CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA.
 Buat simple entry about this contest and letak banner kat atas tu.
 Tag sekurang-kurang 2 orang, tapi lagi ramai lagi bagus. Pastikan mereka tahu mereka di-tag :)
 Lepas dah buat semua tu, publish entry berkenaan dan letakkan link contest tu di ruangan komen. Kalau
     dari blog AMALINA LAND, letak link contest di blog AMALINA LAND
 Contest akan terbatal sekiranya kurang 20 penyertaan.
    Tag:


    SAYA JOIN YE KAK AMALINA!

    Tutorial: Buat tulisan 3D guna powerpoint

    hai.. qila mls nak tulis. ni video qila..

    ***Bagi pengguna microsoft powerpoint 2007 je...



    hehe phm x? klau xphm, comment!!

    Tutorial: Letak background belakang shoutbox


    Langkah 1

    Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

    Langkah 2

    Copy dan paste code di bawah




    <center><div id="Shoutmix"style="background:url(http://img827.imageshack.us/img827/9171/shoutboxdesign3.png) no-repeat left top; width:240px;height:450px;padding: 120px 0px0px;tezt-align: center;line-height: 0">

    Code Shoutbox Korang

    <div id="Shoutmix" style="text-align:right;font-family:verdana;font-style:normal;font-size:3;padding: 5px 10px 0px 0px;line-height: 1"><em>Design By<a href=http://belog-pink.blogspot.com/ target="_blank">BudakBlue</a></em></div></center>



    Langkah 3


    Ada beberapa perubahan pada code yang harus korang lakukan.Pada code warna merah,letakkan link background yang korang suka dan ukurannya 240 X 450.Pada code warna biru korang gantikan dengan code shoutbox korang dan ukuran shoutbox korang 225 X 305. Save dan lihat hasilnya.... Ops...okey di sini koz akan kongsikan dengan korang design background untuk shoutbox dalam pelbagai versi warna.Kalau berkenan gunalah^^.

    http://3.bp.blogspot.com/-d1GtsLKM82U/Tj9mLFTxC3I/AAAAAAAAAQs/vB4VJaUTPt4/s320/budak-nakal-shoutbox-template001.png 

    http://4.bp.blogspot.com/-bUGWv8VX7FQ/Tj9mVvYOBOI/AAAAAAAAAQw/NjO4olSZyZM/s320/budak-nakal-shoutbox-template002.png

    hehe... 2 je.. korang qila buatkan, bole je.. bayaran ada la...  

    Tuesday, 25 October 2011

    Trip To Penang!


    This friday, qila akan pgi penang!!! ahhh.. tu lawatan skolah ayah n mak qila... mesti best... 1 week after that, qila g cameron pulak...wohooo!!!! xsbr!!


    Sunday, 23 October 2011

    Segmen: Aku Suka Novel Ni.

    Aku suka sgt novel ni... 3 Part!! Wow!


    Rayyan vs Naznin: Sejak Bila Kami Berkawan?

    oleh Ainin Naufal


    Harga: RM 14.50 / RM 17.50
    Jumlah Muka Surat : 256


    Rayyan vs Naznin: Sejak Bila Kami Sepakat?

    oleh Ainin Naufal


    Harga: RM 14.50 / RM 16.50
    Jumlah Muka Surat : 272


    Rayyan vs Naznin: Sejak Bila Kami Serumah?

    oleh Ainin Naufal


    Harga: RM 16.00 / RM 18.00
    Jumlah Muka Surat : 288


    Belilah! Cerita dia best giler











    Saturday, 22 October 2011

    Freebies Doodles Muslimah 3

    http://4.bp.blogspot.com/-gGnhrMYDgu0/TqLAjSoy0RI/AAAAAAAAAoc/fjaMXytj44g/s1600/doodle2.png

    http://3.bp.blogspot.com/-gbvCu7RGbsA/TqLAk6vgR2I/AAAAAAAAAok/FsLkbKSY1kw/s320/doodle3.png

    http://1.bp.blogspot.com/-tHBk7OcPE18/TqLAmfleO4I/AAAAAAAAAos/lSkxgQjBeoQ/s320/doodle4.png

    http://3.bp.blogspot.com/-gYLITrMxLLA/TqLAn-RwIkI/AAAAAAAAAo0/6VY1m7OjIrw/s320/doodle5.png

    http://3.bp.blogspot.com/-NQzVPP4MoBQ/TqLApXZhR3I/AAAAAAAAAo8/ADo6oO5kt0c/s320/doodle6.png

    http://1.bp.blogspot.com/-927ZRjdTTIk/TqLAqz41VsI/AAAAAAAAApE/jYOIXA17_ls/s320/doodle7.png

    http://4.bp.blogspot.com/-CChTZi46IjU/TqLAsVYKBkI/AAAAAAAAApM/eNYui-tX5XE/s1600/doodle8.png

    Special doodles bercorak:
    http://2.bp.blogspot.com/-k4pa4-Vklts/TqLAud00yMI/AAAAAAAAApU/-1oDWa4mA94/s320/doodles1.png

    http://3.bp.blogspot.com/-87y_60R3U0E/TqaaFZs7YcI/AAAAAAAAArY/SP8zGdOmtI8/s320/corak1.png

    http://3.bp.blogspot.com/-DK89dEkfkJs/TqaaHyjBPCI/AAAAAAAAArg/Vuv_drpsjjI/s320/corak2.png

    Friday, 21 October 2011

    Freebies Doodles Muslimah 2

    Hai.. ari ni qila murah hati nak kasi korang freebies doodle.. hihi

    http://3.bp.blogspot.com/-33jbwVzK4Z8/TqFSyOJstdI/AAAAAAAAAn0/DXn03LSroIA/s320/doodles1.png

    http://3.bp.blogspot.com/-kktGISOJwBQ/TqFSytVbDNI/AAAAAAAAAn8/NBROTNbKvuA/s320/doodles3.png

    http://2.bp.blogspot.com/-OuKRHnCzxf8/TqFSy6sXlSI/AAAAAAAAAoE/xUjpzYLTvTo/s320/doodles4.png

    http://3.bp.blogspot.com/-5C1MPm8PIhc/TqFSzeMAV9I/AAAAAAAAAoM/glTvAlP5YT8/s320/doodles5.png

    http://1.bp.blogspot.com/-FDDwSfNE34E/TqFSz3skk0I/AAAAAAAAAoU/MRR6em05rXk/s320/doodles6.png

    Thursday, 20 October 2011

    Perhaaaatian!

    baca tuk semuaNama dirahsiakan berumur 3 tahun dia tak ada mata dn mulut dia ni arwah meninggal dunia, sesiapa yang dah baca tapi tak fowardkan. malam ni dia akan datang sebelah katil anda dan memerhatikan anda, dia juga akan berada di syling untuk memerhatikan anda jika tidak prcaya.kisah ini berlaku pada 26hb tahun 1914sesetangah orang telah mati terkejut kerana tidak mempercayai messege ini dan memadamnya, orang pertama ialah kekasih anda dan seterusnya akan hilang perlahan lahan.dalam masa 24 jam sila fowardkan message ni kepada 8 orang

    Contest Blog Paling Cute



    Syarat-syarat contest

     Follow blog Qila and Ana

      Warganegara Malaysia

      Blog anda mestilah kemas dan cute

      Contest tamat pada 29/11/2011 (sebarang pertukaran akan diberitahu)

      Buat satu entry pasal contest ini dan tampal sekali banner di atas

      Hantar link entry di blog Qila or Ana

      Kami memerlukan sekurang-kurangnya 20 orang kalau tidak,contest serta merta terbatal


    Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi oleh para pemenang

    First Place : Header
    Second Place : Banner
    Third Place : Doodles
    Saguhati: Cursor



    Ah... relax...

    hai.. lega rasanya dah selesai exam... susah...

    BM Pemahaman: 39/40
    Matematik Kertas 2: 38/40

    Terukkan??? haa...ada bite.. sabtu ni qila main caklempong kt skola mak qila sendiri. ahax2.. ntah sbb majlis graduasi.. pengarah dtg tu... uuuuuu .... ahahah... tiada cita suda... bye2

    Tuesday, 18 October 2011

    Freebies Background Ajax Float Shoutbox 2


    http://3.bp.blogspot.com/-EH5E7iwcWx4/Tp1SWFp3jZI/AAAAAAAAAmM/n7HBNMnG180/s320/bakc1.jpg


    http://1.bp.blogspot.com/-YKVmfOdUvlQ/Tp1SXuI01pI/AAAAAAAAAmU/1QeXCl6bfjE/s320/bakc2.jpg


    http://2.bp.blogspot.com/-apY7n3KrxwM/Tp1SZGcGsxI/AAAAAAAAAmc/HcynkN5S0kM/s320/bakc3.jpg


    http://3.bp.blogspot.com/-d1_uSztulfI/Tp1SaV3oKmI/AAAAAAAAAmk/39fnJzpM8c4/s320/bakc4.jpg


    http://3.bp.blogspot.com/-JFVxobEiJC8/Tp1Sb2uVtAI/AAAAAAAAAms/6ZWrK4fKZss/s320/bakc5.jpg


    http://1.bp.blogspot.com/-7N9dhXWKLRY/Tp1SdK_uzMI/AAAAAAAAAm0/J5CsOgbYBWI/s320/bakc6.jpg


    http://3.bp.blogspot.com/-UaLGVYOoSTw/Tp1SeSDa1jI/AAAAAAAAAm8/SgGvru_BzH8/s320/bakc7.jpg


    http://4.bp.blogspot.com/-319MrLo8Prc/Tp1SflxR4dI/AAAAAAAAAnE/cp7Hj5hu0vI/s320/bakc8.jpg


    http://3.bp.blogspot.com/--gAQBdFc6tA/Tp1ShPXtn9I/AAAAAAAAAnM/PS4zZ2DMrsE/s320/bakc9.jpg


    http://2.bp.blogspot.com/-vLmrtjPBNTM/Tp1SjbPZQGI/AAAAAAAAAnU/CQm7HO2AvXI/s320/bakc10.jpg

    ** Tu actually blum transparent lg.. qila busy, just dpt buat tu je... but, if qila ada masa, qila transparentkan oke.. sorryy klau menyusahkan anda. sorrry sangat2..

    Freebies Icon Comel

    qila borng la... ni qila bg icon yg cute + cantik + handsome.. huhu

                                          
                                                                      

    * Boleh guna untuk favicon, icon tepi post title / sidebar title, icon status dan boleh letak dalam post/entry/content sidebar