Thursday, 27 December 2012

End Year Giveaway by Princess1405


-- Kalau nak join , tekan banner comel kat atas ni (: --

Anyeong Hasaeyo & Assalamualaikum (:

Haloo . Qila join lagi satu giveaway ! Yang dulu takde rezeki lahh . Humm . 

Senarai hadiah :




  1. CD The Music Glee Season Three (RM50) Original from Sony Music Malaysia.-Amir
  2.  charcoal mask x 1. rm10.00 x 1-Puan Gojes
  3. Topup RM10 x2-Kak Muja  & - Kak Syahirah & Topup RM5 x3-Sa Michaisi
  4. Topup RM5 x2 & review blog x3- Adib
  5. Topup maxis Rm5 x1-Sharina
  6. Topup Rm5 x1- Raja
  7. Topup Rm5 x2, review blog x3, Bloglist x4-Owner
  8. Topup RM5 x2-Azwar
  9.  Template blogskin (specially made)x1. -LobakMerahJambu
  10. cenderamata hasil kerja bismi design artzwork x 10.-Akak
  11. Header free x3.-Kak Maisarah
  12. 3x pemenang blog review, 2x pemenang bloglist dan 1x pemenang simple banner-Hanim
  13. cursor x2.-wani & banner blog x2-Syuhadah
  14. Bloglist x5 selama sebulan x-fatin.
  15. bloglist setahun x3, edit blogx1, sponsor blog review x5-Aina
  16. Minyak wangi x1-Aisyah + Blog reviewx3-Myrah
  17. keychain nama (4-6huruf)-Yana
  18. Doodle Hand Made x5-Rahayu + sebuah novel-Ustazah
  19. Simple header 2x-Hanafi & Aliz

Saya tag mereka tauu :)



  1. http://fatinnabilazulhilmi.blogspot.com
  2. http://1231998nurinasyada.blogspot.com
  3. http://chubbygurlzchumill.blogspot.com
  4. http://nienasofea.blogspot.com
  5. http://deyawanny.blogspot.com/
  6. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/
  7. http://duaduasatudua.blogspot.com
  8. http://fazleenkamarudin.blogspot.com
  9. http://ilahstorieshere.blogspot.com
  10. http://lurun-niaraf.blogspot.com
  11. http://shielaatiskaklng.blogspot.com/
  12. http://balqischumel.blogspot.com/
  13. http://duaempatkosongsatu.blogspot.com/
  14. http://azandyaya.blogspot.com/
  15. http://balqisjamil.blogspot.com/
  16. http://irfanryukendo.blogspot.com/
  17. http://inspirebunny.blogspot.com/
  18. http://poobiee.blogspot.com/
  19. http://inikisahgadispink.blogspot.com/
  20. http://everything-tessa.blogspot.com/
  21. http://gadissirama-rama.blogspot.com/
  22. http://hawabaek.blogspot.com/
  23. http://www.faqihahhusni.com/
  24. http://ezadacuteigurl.blogspot.com/
  25. http://ezzadphotographer.blogspot.com/
  26. http://farahhudaliryanastoryy.blogspot.com/
  27. http://hopetobeyours.blogspot.com/
  28. http://kcunstory.blogspot.com/
  29. http://tigasatukosongsatu.blogspot.com
  30. http://ameendelilah.blogspot.com/
  31. http://sababest.blogspot.com
  32. http://bicarafarah.blogspot.com



Menggunakan khidmat random.org jugaa (: Keputusan giveaway diumumkan 28/12 jam 10 pagi kalau tak silap . Tak sabar ! Whoaaa ^^


Baru sedar :')

Assalamualaikum , kawan .

Haii . Today , Qila nak cerita pasal seseorang yang penting dalam hidup saya . Nak bagitahu nama ke ? Takpe lahh . Tak payah keyy ? Dia ni , bukan sebaya dengan saya . Dah besar dahh :') Okeyy . Sekarang , tak tahu lahh . Mungkin sebab saya selalu rapat dengan KH ? Entah laa. Humm . *Air mata mengalir*

I don't know . Apa yang saya cakap dekat awak selama ni , betul okeyy . Tak tipuu . Sumpahh tak tipuu :') Saya tak tahu nak cakap apa . Saya sayangg awak (': Tak kisah laa awak nak fikir apa pungg . Terserah nak cakap bukan bukan . Saya sedar selama ni saya selalu buat awak sakit hati .


Tapi saya tak berniat pungg nak buat macam tu . Awak nak lupa kan saya ? Takpe lahh :') Saya boleh buat apa je kan ? Tapi saya tak boleh lupa kan awak . Memang saya perlukan awak . Setiap hari , saya tunggu tauu awak balas surat saya . Tapi takpe lahh , Awak busy . Lagi lagi tahun depan ada peperangan , kan ? Takpe :') Memang saya sayang awak . Tak kesah laa kalau awak tak sayang saya kan ? Takpe . Saya tetap sayang awak sampai bila bila :')


Awak dah lupa kan saya ? Takpe lahh :') Saya buat apa ?Mungkin saya tak sedar koutt . Tapi , itu bukan niat saya . Saya sayang ,perlukan awak . Saya juga akan sentiasa mendoakan kebahagiaan awak (': Semoga awak berbahagia dengan Si diaa k ? Kenapa saya tak boleh lupa kan awak ?Sebab saya sayang awak :') Selama lamanya saya akan sayang awak :')

*Kesat air mata* Okey laa . Saya sayang awak , k? Ingat tu :') Takpe laa kalau awak dah lupa kan saya :') Saya nak buat apa , kan ? Okey , need to stop , Remember that I LOVE YOU <3 

Assalamualaikum :') *Jangan fikir bukan bukan . Bukan lelaki :')*

Wednesday, 26 December 2012

Segmen 3 Hari : Kenali Kawan Baik by Syazlia Dan Husnaa

Assalamualaikum , kawan (:


-- Click banner to join . Sangat gempak okey (: --

Hari ini saya join satu lagu Segmen . Tapi Segmen yang ni paling aku sukaa . Sebab apa ? Sebab segmen ni pasal kawan <3 Huhu . Best ! Thanks untuk kakak Husna Alias dengan kawan dia (: Huhu . Kk . Nak masuk kena jawab soalan . Ni dia soalan yang diorang bagi . Jap ehh , nak jawab (:

1) Nama kawan baik : Aina Nabila binti Mohd Yusof
2) Umur : 14 tahun (:
3) Tarikh Lahir : 8 Januari 1999
4) Bersekolah di : SMK Dato' Dol Said , Alor Gajah
5) Sifat yang korang suka mengenai kawan baik korang : Caring , baik , pandaii , *Comel (:*
6) Sejak bila berkawan baik : KAmi berkawan sejak darjah 1 (:
7) Kenangan yang paling kelakar/gila2 ketika bersama kawan baik : Ketika lawatan ke Cameron Highland time darjah 6 . Dia suka buat lawak . Sangat best la kau Ainaa. Kenangan yang tak dapat dilupakann ~
8) Ucapan untuk kawan baik korang : Assalamualaikum Ainaa (: Ni aku nak cakap . Thanks 
banyak banyak sebab kau dah jadi kawan akuu selama 8 tahun koutt . Kau memang kawan 
terbaik aku , Huhu . Even pun kita tak sama sekolah , tapi kita still kawan kan ? Aku sayang 
kau ketat ketat . Semoga kau menjadi anak yang solehah okeyy . Belajar rajin rajin . 
Banggakan parents kesayangan kau . Kk . I lepyouu . Opss ! I Mishh you too . Kk . Remember 
that Aina Nabila . You're my *BESTIES* :* Huhu . Time sekolah rendah dulu , kalau aku nangis , 
kau pujok aku kann ? Bila aku ingat balik , kelakar weii :') pahtuu , kalau aku bosan ke apa , kau 
mesti buat kelakar . Terima kasih banyak kawan :') Walaupun , dulu kita selalu bertekak , 
bergaduh , tapi tu tandanyaa sayang kan ? Huhu. Kalau tak gaduh gaduh , macam mana nak 
SWEET :* Haha . Mula mula , aku hope gilaa yang aku dapat satu sekolah dengan kau dan kawan 
yang lain . Tapi , humm , nak buat macam mana kan ? Kau kawan aku dunia akhirat weyy . 

Dalam suka, duka , susah , senang , kau selalu ada kat sebelah aku untuk bagi semangat . 

Thanks gilaa babengg Aina (: Hope kau bahagia lahh kat SMK Dato' Dol Said [My Dream School] . 

Kk . Kau baca ayat lepas ni , tepek dalam memori kau okeyy (: 
" AqilahHuda sayang AinaNabila . AqilahHuda rindu AinaNabila . AqilahHuda takkan lupa kan AinaNabila " kk . Lepyouu much more kawan :')
K Aina ? Dah baca ? Aku sayang kauu ! Muahhh . You're my sunshine . Kau ialah bintang yang

 selalu menyinari hidup aku , Ainaa (: Tanpa kau , hidup aku gelap gelita . Klahh .

Assalamualaikum :') Miss youuuu ~


Sob . Sob .. Kk . Menaip sambil menangis *Kesat air mata* Seriously Qila rindu dia gilaa gilaa . 
Dah lama tak jumpa dia . Aina , baca tauu . Special untuk kauu :') Okey lah . Nak melalak lah . 
Huhu . Takde lahh gurau je (: Kk . Jap lagi nak pergi sekolah , Nak beli buku untuk tahun depan . 
Tak sabar meyh * Rindu sekolah * Peace ! Thanks for readingg . Eh , ada orang nangis ke ? 
Ececeh . PErasan nauu Qila ni . Kk . Baii blogger cun . Assalamualaikum (:


  

-- Comel kan dia ? Saya sayang dia okeyy :') --


 X64rwyb42it6yeqb2ympwqvg1nm5jszk

-- Gambar ni selalu melekat kat memori Qila :') Kk , ni time budak budak . Huhu . --



Sunday, 23 December 2012

Cuti dah nak habis :(

m.b
Hello uolls (: Eh , Assalamualaikum jugaa <3
Actually sekarang ada dalam bilik , Sangat bosan . Homework Geografi ada , tapi malas lah pulak nak sentuh . Bikin stress sahaja . So , how ur life getting on ? Amacam holiday ? Okey ? Qila punya cuti tahun ni , tak berapa nak best . Tapi Ummi kata nak pergi Cameron Highland !  Omaigatt ! Tak sabar meyyh . Tapi tak tahu lagi jadi ke tidak . Huh ! Jadi lah eh Ummi . Wiwee ^^ Huhu . Okey . 

--- Alohh , Ummi suruh Solat Asar . Jap eaa --'

Huhu . Ummi dengan Abah nak pergi pasar . Nak ikut gakk . Wohoaa . Tapi malas lahh . Eh , nak lahh . Okey okey , pening . Huuu ! Cousin cousin , makcik and pakcik kat Terengganu nak datang koutt . Tak tahu lagi vetuii ke tidak . Ni sorang budak sesat sebelah aku ni . Haha . Ape lahh . Dia kata aku jahat . Waduhh ! Agagaga  =.=  Eh , gelak pulaa . Mami kau takda kat sini . :P

--- Semalam Qila baru balik dari Nilai 3 . Huhu --'

Hehe . Dah lama tak pergi Nilai 3  . Bertahun koutt . Huhu . Kasihann kan ? [ Bahasa baku pulak ] Huhu .  Nothing to share with youu . Hemm --'  Eh , lupa mau tanya , Sihat ? Hope sihat jee . Kalau tak , makan ubat . Minum air banyak banyak . Jaga diri kamuu (:  Huhu . Tiba tiba jadi caring pulak xD

K lahh awak awak semuaa . Qila kena stop sampai sini . Tak tahu dah nak cerita apa. Kihkihh . Baii , kawan . Assalamualaikum . Thanks sebab baca (:

Saturday, 22 December 2012

SEGMEN: MEH AKU REVIEW BLOG KORANG (:

Nurmujahidah

Haloo (: Smart dan cantik kan header kakak ni ? Huhu . Tekan lahh header kat atas ni kalau nak join . Segmen ni habis pada 25 Disember 2012, pukul 2.30 petang. Cepat ! Dah nak tamat dahh . Huhu .

Yang korang akan dapat:
  • Satu sticky post entry untuk 24 jam untuk satu peserta
  • Bloglist setahun sepanjang 2013
  • Insya ALLAH akan ku comment banyak2


// Untuk kakak pemilik blog : Saya suka blog akak . Best ! :D

Thursday, 20 December 2012

Holiday '12


Saya tak secun awak ! Huhu (: Comel kan bear tu ?


Budak kecik tu comel betuii lahh . Huhu . Semua comel :)


Best gilaa tanam budak kecik nihh . Haha . Kesian diaa xD


Peace yauu . Comel kan budak kecik tuh ?


Them <3 Tu ayah sayaa :)


Kat pantai Klebang nihh :) Beshh gila !


Kami budak bawah umur :) Haha

// Cuti 2012 nihh , tak tahu best ke tidakk . Qila rasa biasa biasa jerr :)

Wednesday, 19 December 2012

Tutorial : Letak gadget follower di BlogSkins :)

Assalamualaikum :)

Heyy ! Tadi kann . Time Qila Blogwalkingg , Qila terjumpa satu tutorial yang sumpaa buat Qilaa happy :) Dah lama sangat Qila nak letak gadget follower kat BlogSkins . Huhu . Meh Qila share dengan awak ye :)

http://busuk.org/ping/view/213698

Huhu . Serious Qila happy gilaa . Huhu . Ce tengok kat sidebar saya . Ada follower gadget kann ? Menjadi betuii tutorial ni . Thanks pemilik blog :) Lappchuu . Haha .

---- Pendek nyaa entri . Panjang kann ~ ---- 

Lagi 3 minggu nak habis cuti . Sekejap je kan masa ? Huhu . Pejam celik pejam celik , dah bukak sekolah . Bila time sekolah , tak sabar nak cuti . Bila dah cuti , rindu sekolah pulak . Mesti korang macam tu kann ? Haha . Awak awak semua dah beli barang sekolah ? Qila dah beli alat alat tulis jer . Huhu . Tahun depan kan , Qila nak buat hidup Qila penuh dengan warna Merah . Whoaaa . Gempak tak ? Huhu . Entah lahh . Rasa macam warna merah tu , SMART ! Huhu

---- Solat Isyak timee :) ----

Selesaii :) Sambung ceritaa . Siapa kat sini duduk asrama ? MRSM ? SMKA ? SBPI ? or Sekolah biasa ? Huhu . Tanya jee . Qila SMKA . Hihi . I Lappyou SHARODZ <3 Uolss kenal sekolah Qila kann ? Huhu . Ehh , semua orang nak tidur dahh ? Alohh . Okey lah . Kena stop sampai sini dulu . Share ehh dengan Qila pasal korang punya persiapan sekolahh . Huhu . Komen lahh kalau sudi :) Assalamualaikum ..

Tuesday, 18 December 2012

Antara Sifat Terpuji :)


1. Taubat ertinya meninggalkan segala perbuatan tercela yang telah dikerjakannya dengan niat kerana membesarkan Allah s.w.t. 

2. Khauf ertinya takutkan Allah s.w.t, takutkan kemurkaanNya dengan memelihara diri dari melakukan perkara-perkara yang ditegah.

3. Zuhud ertinya bersih atau suci hati dari berkehendakkan lebih dari keperluannya serta tidak bergantung kepada makhluk lain. Hatinya sentiasa mengingati bahawa harta yang dimilikinya adalah sebagai amanah dari Allah.

4. Sabar ertinya tabah atau cekal menghadapi sesuatu ujian yang mendukacitakan.

5. Syukur ertinya menyedari bahawa semua ni'mat yang diperolehinya baik yang lahir mahupun batin semuanya adalah dari Allah dan merasa gembira dengan ni'mat itu
serta bertanggungjawab kepada Allah.

6. Ikhlas ertinya mengerjakan amal ibadat dengan penuh ketaatan serta semua perbuatan yang dilakukan semata-mata mengharapkan keredhaan Allah, bukan kerana
tujuan lain.

7. Tawakal ertinya berserah diri kepada Allah dalam melakukan sesuatu rancangan.

8. Mahabbah ertinya kasihkan Allah dan hatinya sentiasa cenderung untuk berkhidmat dan beribadat kepadaNya serta bersungguh-sungguh menjaga diri dan jauhkan dari melakukan maksiat.

Moga ada manfaat.

Thank you Encik Google :)

Kelebihan Bulan Muharram :)


1. Bulan Muharram ialah bulan pertama dalam kalendar hijriah.

2. Bulan Muharram adalah salah satu dari pada bulan-bulan Haram.


Allah berfirman, ”Sesungguhnya bilangan bulan pada sisi Allah adalah dua belas bulan, dalam ketetapan Allah di waktu Dia menciptakan langit dan bumi, di antaranya empat bulan haram. Itulah agama yang lurus, maka janganlah kamu menganiaya diri kamu dalam bulan yang empat itu, dan perangilah kaum musyrikin itu semuanya sebagaimana mereka pun memerangi kamu semuanya, dan ketahuilah bahwasanya Allah beserta orang-orang yang bertakwa.” (At-Taubah: 36)


Nabi saw. bersabda, “Satu tahun itu ada dua belas bulan. Di antaranya ada empat bulan suci. Tiga bulan berturut-turut iaitu Zulkaedah, Zulhijjah dan Muharram. Dan satu bulan lagi adalah Rejab yang terletak antara Jamadil Akhir dan Sya’ban.” (HR Muslim no. 1679)

Bulan Haram yang dihormati itu ialah: Zulkaedah, Zulhijjah, Muharam dan Rejab.
Umat Islam dilarang berperang dan berbunuhan dalam bulan-bulan ini kecuali jika mereka diugut.
Larangan untuk melakukan maksiat adalah lebih keras dibanding bulan-bulan lain.

Abdullah Ibnu Abbas ra. mengatakan maksiat yang dilakukan di bulan haram adalah lebih besar dosanya dan amal baik yang dilakukan di bulan haram adalah lebih besar pahalanya. (Tafsir At-Thabari)
Al Allamah Ibnu Hajar menulis, telah meriwayatkan oleh Abi Daud bahawa Nabi (صلى الله عليه وسلم) memandubkan (yakni SUNAT) berpuasa di BULAN-BULAN HARAM .

Dari Abu Hurairah r.a. katanya Rasulullah s.a.w. bersabda, "Puasa yang paling utama sesudah puasa bulan Ramadan ialah puasa di bulan Muharram". (HR Muslim no. 1163) 

Credit to : Mr. Google <3

Kelebihan Hari Jumaat :)

masjid02

Penghulu Segala Hari
Banyak hadis menerangkan kelebihan hari Jumaat, misalnya hadis Rasulullah S.A.W yang diriwayatkan Abu Hurairah berkenaan penghulu hari, bermaksud: “Jumaat dinamakan sebagai `Sayyidul Aiyam’ iaitu penghulu segala hari (hari yang sebaik hari).” Katanya Rasulullah SAW bersabda: Kita (umat Muhammad) adalah yang terakhir (datang ke dunia) tetapi yang terdahulu (diadili) pada hari kiamat. Kita adalah yang paling dahulu masuk syurga, padahal mereka diberi kitab lebih dahulu daripada kita sedangkan kita sesudah mereka. Kita diberikan petunjuk oleh Allah akan kebenaran yang mereka perselisihkan itu yang Allah telah tunjukkan kepada kita iaitu Hari Jumaat. Maka hari ini (Jumaat) adalah untuk kita. Besok (Sabtu) untuk kaum Yahudi dan lusa (Ahad) untuk kaum Nasrani.
Kelebihan Hari Jumaat
Jumaat dikhabarkan sebagai hari yang istimewa dan mulia. Pada hari Jumaat berlakunya lima peristiwa yang penting, iaitu 
1)  Allah ciptakan Adam ,
2)  Allah turunkan Nabi Adam  ke bumi,
3) Allah mematikan Nabi Adam,
4)  Pada hari itu juga ada satu saat yang tidak ada seorang hamba pun yang memohon sesuatu, kecuali Allah akan perkenankan permohonannya, selagi ia tidak meminta sesuatu yang haram.
5)  Pada hari itu juga akan terjadinya hari kiamat. Tidak ada satu malaikat pun, sekalipun yang amat dekat kedudukannya di sisi Allah, langit, bumi, angin, gunung, juga lautan, melainkan kesemuanya memohon belas kasihan pada hari tersebut.
( Riwayat Hadis Muslim)
Solat Jumaat dua rakaat yang difardukan ke atas umat Islam membuktikan hari itu semulia hari yang perlu diambil manfaat untuk mendapatkan ganjaran ALLAH daripada setiap amal ibadat yang dilaksanakan.
“ Wahai Malaikat-Ku, demi kemuliaan dan kebesaran-Ku, sesungguhnya Aku telah ampunkan mereka, tidak berdosa sedikit pun.”

  • Melalui penerangan itu jelas sekali Jumaat bukan sebarang hari, malah begitu dimuliakan dan sewajarnya ia turut dimuliakan umat Islam.
  • Apabila imam naik ke mimbar, malaikat menutup buku catatannya dan ikut mendengar khutbah. Justeru, sesiapa yang datang untuk solat selepas itu seolah-olah dia hanya datang untuk solat semata-mata, tidak direkodkan di dalam buku kehadiran malaikat.
  • Melalui penerangan itu jelas sekali Jumaat bukan sebarang hari, malah begitu dimuliakan dan sewajarnya ia turut dimuliakan umat Islam.


Dalam hadis lain, Rasulullah S.A.W bersabda yang bermaksud: “Hari yang dijanjikan ialah hari kiamat, hari yang disaksikan ialah hari Arafah dan hari yang menyaksikan ialah hari Jumaat. Matahari tidak terbit dan tidak terbenam pada mana-mana hari yang lebih mulia dan afdal daripada hari Jumaat.” (Hadis riwayat Tirmidzi).
Kelebihan Solat Jumaat
Selain itu, hari Jumaat juga merupakan satu hari yang cukup mustajab dan istimewa untuk kita semua berdoa meminta pertolongan, nur dan hidayah daripada Yang Maha Esa.
Rasulullah bersabda: “Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat pertama, dia umpama berkorban seekor unta. Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat kedua, dia seperti berkorban seekor lembu. Sesiapa yang menghadiri solat Jumaat pada saat yang ketiga, dia seperti berkorban seekor kibas. Sesiapa hadir solat Jumaat pada saat keempat, dia seperti memberi hadiah seekor ibu ayam dan sesiapa hadir solat pada saat kelima, dia seolah-olah memberi hadiah sebiji telur.”
Apabila imam naik ke mimbar, malaikat menutup buku catatannya dan ikut mendengar khutbah. Justeru, sesiapa yang datang untuk solat selepas itu seolah-olah dia hanya datang untuk solat semata-mata, tidak direkodkan di dalam buku kehadiran malaikat.
Malaikat Turun ke Bumi
Setiap hari Jumaat, Allah S.A.W  mengutuskan  malaikat ke bumi, mencatat nama mereka yang ke masjid. Malaikat-malaikat akan ke langit menyembahkan apa yang dicatatnya. Allah S.W.T mengampunkan dosa-dosa mereka yang datang ke masjid.
Pada hari Jumaat juga, Allah S.W.T mengutus malaikat ke muka bumi. Di tangan mereka kalam-kalam emas, juga kertas-kertas daripada perak, berdiri di pintu-pintu masjid, mencatat nama mereka yang masuk masjid, dan mendirikan sembahyang Jumaat. Apabila telah sempurna sembahyang, mereka kembali ke langit lalu berkata: “Wahai Tuhan kami, kami telah catatkan nama mereka yang masuk masjid dan menunaikan Jumaat.”
Credit to : Mr Google :)

Thursday, 13 December 2012

Bananana Land in Terengganu !

// Mungkin nihh cerita ketinggalan zaman . Tapi biar lahh ! Huhu

Hii . Assalamualaikum . Sihat tak ? Tak sihat makan ubat ye . Huihui . Hushh . Kena sembur -..- Agaga . Dah 1 week kat kampungg . Pergi Bananana Land ! Jumpa Afiq . Haha . Pape jelahh . Sekarang nihh ada kat rumah makcik sedara . Huhu . Rindu kampung . Qilah balik Melaka hari Ahad . Huhu . Best nyaa !
     Wahh . Cousin2 semua bising . What de heeee -..- Haha . Yang lelaki tengok bola . Haha . Semangat gilaa ! Huhu . Yang perempun [ budak kecik jehh --'] memekak . Hadushh . Dah lama tak post kat blog tersayang nihh . Haha . Ha . Nak story pasal Bananana Land nihh . Best ! Sambil lahh tengok Monsoon Cup tuh . Tapi Qila tak tengok punn   . Qila pergi jumpa kartun ! Haha . Boboiboy ada , Dunia Eicak , Bola Kampung dan macam2 lagi lahh . Qila jumpa Shafiq [Epit] ! Sumpahh tinggi gila ! Qila pandang dia pun dah macam pandang KLCC . Fiuhh -..- Haha .
      Ehh , Shafiq Shazwan tuh berlakon dalam Dunia Eicak ker ? Baru tahu . Huhu . Tapi dia handsome lah . Kahkahh . Dia form 3 ken tahun ni ? Tak kesah lahh . Sekarang ada kat Terengganu . Hehe . Kampung tersayang ! Lagi 3 minggu nak buka sekolah . Huh ! Sekejap je masa . Ta best nye ! Tahun depan dah form 2 ? Susah nak percaya ! Cubit pipi sikit . Haha . Pape jelahh ~ Okey lah .  Need to go lahh . Kikihh . Tak tahu nak cakap apa lagi . Bye bye kawan . Huhu . Assalamualaikum :)

// Takde kawan lahh kat sini . Semua kecik kecik . Huh ! -..-

Monday, 3 December 2012

Sinetron Dongeng :D

Assalamualaikum . Hehe :P

Hai awakk ! Tengah buat apa ? Sihat takk ? Kalau tak sihat , makan ubat tauu . Jaga diri awakk . Haha . Korang suka takk cerita dongeng indonn tuhh ? Huhu. Best gilaa kan ? Kahkah . Ada yang sweet , kelakar , lasak , dan macam bagai lahh . Hoho XD Tapi yang paling Qila suka lahh kan . Cerita 'Puteri dan Peri Biru' . Huhu . Hero dia hensemm . Heroin dia cantik ! Tapi jeles lahh tengok heroin tuhh peluk hero . Haha . Hensem gilaa . Qila tak tahu lahh nama dia apa . Tapi yang pasti sangat hensem lahh ! Huihuii .
          Sekarang nihh Qila tengah tengok cerita Dongeng jugakk tauu . Best ! Tajuk dia 7 bidadari <3 Nia Ramadhani berlakon . Tapi hero dia tak hensem lahh . Ummmm . --'
                  ----- Alamak ! Adik tukar cerita Barbie & The 3 Musketeers pulakk -,,- -----
Huh ! Kurang garam punya adik ! Korang tengah buat apa ? Cuti ni pergi mana jerr ? Tak bosan ker asyik online , online , online ? Haha . Malam tadi Qila baru balik dari kampung . Dekat Johor . Hehe . Ha ! Lupa nak cakap pasal lagu cerita Dongeng nihh . Huhu . Lagu dia sedap kan ? Haha . :P Qila letak lagu tuh lahh kat blog ni :P Hakhakk ! ♪♩ Di bumi lautan lalalalala .. lalala. ♫ ♬  sedap kan ? Huhu . Lebih lebih pulak . 
     Cerita dongeng indon best kann ? Kadang kadang cerita tuhh boleh bagi kita insaf . Ehh , yekahh ? Entah lahh . Haha . Okey . Best mana pun cerita indon nihh , tapi Qilah tetap sokong cerita Malaysia ! Kan ? Kan ? Negara tercintaa ! Sayangg Malaysia ! <3
     Haha . Sebelum berundur , Qila hadiah kann lirik lagu Dongeng nihh . Haha . Okey ! Budak Senget kena pergi nihh . Wiwee ^.^ . Huihui . Assalamaualikum w.b.t. :)

Lirik Lagu Dunia Khayalan :)

Di bumi, lautan, di udara
Begitu banyak kisah tersimpan
Betapa besar keagungan-Nya
Semua ini dapat tercipta
Dengan…..
Indahnya…

Dunia khayalan, dunia impian
Dunia khayalan, dunia impian
Dimanakah kau berada?
Bawalah aku kesana
Kesana…
Kesana…

Dunia khayalan, dunia impian
Dunia khayalan, dunia impian Dunia khayalan…..
Dunia impian….
// Ahh . Banyak ulang lahh . Huhu :D